fredag 3 juli 2015

Semester med husbilen

Mycket har vi hunnit med under dessa dagar. 
Vi startade veckan på södra Öland. Första natten stod vi på degerhamns ställplats. Trevligt, välskött och fint men kanske lite tråkigt, finns inte så mycket att se och göra där.Vi for vidare så långt söder ut man kan komma på Öland, vi besökte fyren 
långe Jan. Det måste man väl när man är här!? 


Vi körde därefter norrut och efter några stop på vägen hamnade vi på Kårehamns ställplats, min favorit ställplats på Öland. Här tillbringade vi två nätter. Solade och slappade och åt delikatesser från den lokala fisk och skaldjurs affären/restaurangen. 


Små söta iller bebisar hade vi alldeles utanför husbilen! 

Sedan for vi vidare norr ut mot Böda men där var så mycket folk så vi for vidare mot Byxelkrok. Vi övernattade i hamnen. Inte den trevligaste ställplatsen men mycket att titta på. Efter en natt här åkte vi så långt norr ut man kan komma och tittade på fyren långe Erik. Vi stannade också vid Neptuni åkrar. Storslaget och vackert! Nu har vi lämnar Öland för denna gång, lite skönt för det luktade väldigt illa där. Rutten tång luktar inte hallonpaj direkt! 

Nu har vi stannat till i Mönsterås. En bedårande liten stad, med söta små trähus. Det känns som att vara i en film från en svunnen tid när man går genom staden. Men vart är alla människor? Vi gick genom staden nyss och det var bara vi! Här tillbringas i alla fall natten i gästhamnen, vackert vid havet. Jätte fint och välskött service hus! 

(Svårt att få någon bra bild)Många fish an chips har det blivit denna vecka, med varierade pris och kvalitet, men alla goda! 


Nu längtar jag hem till mina barn. Och utvilad som jag är känner jag mig redo att komma tillbaka till verkligheten igen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

uppercut

hotel