tisdag 31 mars 2009

Möte med rektorn

Arg, ledsen, frustrerad och hjälplös!
Så känner jag mig efter ett möte med rektorn som bestämmer över mitt barns tid i förskolan.

Efter 1 1/2 år på dagis har vi äntligen fått en personal på förskolan som kan allt om träningen kring William. Hon använder stöd tecken och känner till allt om Karlstads modellen. Tyvärr är hon inte anställd som resurs för William utan hon är vikarie och ingår i den ordinarie personal gruppen.
Det fanns väll i alla fall en tanke om varför just hon blev anställd på Williams avdelning men tanken sträckte sig inte så långt som till att det krävs tid för att träna med William osv. men efter mycket pusslande och stor välvilja från den övriga personalen så har små träningsstunder i alla fall gått att få till!

William har lärt sig massor och jag känner mig trygg med att veta att det finns en personal på dagis som förstår och tillgodoser Williams behov. Inte bara vid träningstillfällena utan hela tiden håller hon ett öga på honom och tar till vara all tid vid tex. mat och påklädning och tränar när tillfälle ges. Vi är extremt nöjda med detta och allt är frid och fröjd.

Men snart går hennes vik ut och jag börjar bli orolig över vad som ska hända då? Rektorn har mer eller mindre lovat att William ska få en resurs till hösten när han börjar på den större avdelningen.
Williams fröken vill mer en gärna fortsätta att jobba med William som resurs men...
Något nytt jäkla anställnings stopp hos kommunen sätter käppar i hjulet! För om det finns någon övertalig personal med likvärdig utbildning påstår rektorn att dom i stället måste ta den personalen.
Jag blir så arg, varför ska det alltid vara så svårt och en massa jävla byråkrati att ta hänsyn till?

Återkommer med mer ilska sedan!

8 kommentarer:

  1. Det är förjävligt rent ut sagt... kan det ha att göra med våra nya fina regering att göra möjligtvis. Hoppas verkligen att det löser sig för lilla killen.

    http://www.namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=2268

    SvaraRadera
  2. Ja du vad kan man räkna med me den regeringen vi har stampa på dom som redan är svaga och ligger,ta från dom fattiga och ge till dom rika.Vem fan bryr sej om dom som behöver stöd inte fan gör Fredrik Rainfelt det allafall

    SvaraRadera
  3. Känner med dig´, vilket j-a piss system!!! Antar då att du får välja någon passande ur den personal styrkan då... eller vad hede de tänkt??? Det går ju säkert inte att hitta en likvärdig.... finns det något att göra mer, har rektorn nån över sig där du kan "anmäla/klaga/starta utredning över deras agerande?? Hoppas du inte ger upp nu, nån rättighet måste du ha rätt att hävda....likvärdig måste de ju hitta då...ialla fall...finns det ens? Jag blir också arg!!!! Du kommer att vinna tillslut det vet jag!Men j-a skit system att lägga sig i vägen.....

    SvaraRadera
  4. Fan vad jobbigt att det inte bara kan lösa sig.

    Jag har vart frånvarande med kommentarer,vi harju vart i Sälen men nu har jag läst ikapp,kul med Västerås-besök på Humlan:-)

    Kram

    SvaraRadera
  5. Skit är det rent ut sagt. Vi bråkar ju fortfarande med kommunen och Elsa har ingen resurs alls ännu eftersom de inte kan ta ett beslut på hur mycket pengar förskolan ska få. I måndags var det ett nytt möte som förhoppningsvis ska ge klartecken om vi får som vi vill eller om vi ska gå vidare till Länsrätten. Tänk vad mycket energi man lägger på detta.
    Som tur var får Elsa sin träning av jätte duktiga pedagoger i alla fall så än så länge har det mest gått ut över övriga barn på förskolan men det är ju inte heller bra på sikt.

    SvaraRadera
  6. Åh va jobbigt... Hoppas det ordnar sig till Williams bästa!!

    SvaraRadera
  7. Jag hoppas att det kommer att ordna sig för dig och din underbare son William! Byråkrati ska då alltid sätta käpparna i hjulet....

    Det är jättekul att läsa din blogg. Forstätt! Väldigt roligt och rörande på samma gång.

    Kramar!

    SvaraRadera
  8. Måla inte fan på väggen. Be om ett möte med rektorn och någon blivande personal. Syfte att upprätta en plan så att Williams behov av stöd blir tillgodosett. Upprätta mål och insatser tillsammans. Se till att rektorn undertecknar ett protokoll som ni skriver på plats. Var öppen för andra lösningar - så länge de gynnar William.

    SvaraRadera

uppercut

hotel