söndag 10 mars 2013

Flunsan!

En frisk William sjunger för mamma och pappa!
Denna vecka har W varit riktigt sjuk, det var länge sedan sist! Hade glömt hur jobbigt det var. Jobbigt att behöva vakna flera gånger varje natt för att trösta, ge alvedon och näsdroppar. Det är inte helt lätt att ge honom alvedon heller... en kamp varje gång! I dag är första gången sedan i måndags som han inte haft feber... men oj så mycket snor det fortfarande är. Blir till att var hemma några dagar till.

Själv har jag jobbat kanske min sista helg på Coop forum i Lillån. Det är så sorgligt att tänka på att man inte ska jobba med sina arbetskamrater något mer... inte träffa kunderna, inte gå dit något mer! Jo minst en arbetsdag har jag faktiskt kvar medans vi har öppet och så några när vi stängt!

3 kommentarer:

  1. Så du har arbetat på Coop Forum i Lillån Örebro?

    Hur länge har du jobbat där?

    Jag som är boende i Hovsta känner mig allt mer nedstämd över att inte ha en dagligvarubutik i närheten när de stänger sista Mars. Fast egentligen så är det redan nu så att man knappt kan handla där eftersom nu även dagligvarorna börjat tömmas ur och massor av grejer då fattas som man behöver. Känns lite deprimerande att se alla tomma hyllor därinne nu. Coop Forum var min favoritbutik i hela Örebro, lite mysig, bra utbud av matvaror efter att det renoverades, gillade särskilt satsningen på ekologiska varor. Var skall man nu få tag på sånt?. Även bra personal! En annan aspekt jag gillade var att det var så stort, jag vet inte varför men ända sedan jag var liten så har jag gillat stora butiker, ju större desto bättre :)

    När det går dåligt så är det definitivt en nackdel att tillhöra en stor nationell organisation med stelt fast ramverk enligt ett specifikt koncept så att butikschefen inte kan göra så mycket för att lyfta verksamheten. Om det hade varit en fristående buktik med unikt koncept och jag varit chef så skulle jag försöka göra den till Örebro`s Gekås fast bättre. För att lyfta verksamheten hade jag sett till att låta bygga ett bemannat lek och busland för barnen (skulle inte bara uppskattas av barnen utan även av föräldrarna som slapp ungarna när de handlade), en simhall med 25 meters pool, bubbelpool och träningsanläggning(skulle nog vara uppskattat av de som har ont om tid och på ett smidigt sätt skulle kunna träna och sedan handla direkt efteråt). I butiken skulle jag låta upprätta en saluhallsavdelning (kanske han från fiskbilen utanför skulle få basa för den?). Jag skulle satsa ytterliggare på ekologiska varor och jag skulle upprätta ett riktigt bageri med färskt och gott nybakat trans-fettfritt bröd. Jag skulle naturligtvis behållit restaurangen däruppe.

    Apropå restaurangen vet du varför man bestämde att stänga den? Nu har man ju murat igen den och tagit bort trappan upp ditt. varje gång jag tittar upp ditt vid Deli-disken så funderar jag på om utrymmet bakom väggen fortfarande finns kvar och om det möjligtvis finns nån uppgång dit från lagret?. Kanske finns tom serveringsdisken kvar därinne och dammar igen?. Eller om det är ett helt avseglat spökutrymme som inte går att komma åt längre. Vet du nått om detta?

    Coop säger att det inte finns nån potential i detta område, ja möjligtvis i Coops regi eftersom det är ett så strikt koncept. Men jag är övertygad om att en butik i egen regi med en stark chef med ideèr likande de som jag redogjorde för ovan hade kunnat rädda butiken och gjort den till ett utflyktsmål för hela Örebro och annorstädes.

    Vet du föresten vad som kommer hända med postombudet efter 31'a Mars?

    Är du en av de som fått jobb på Marieberg istället?

    Vänliga Hälsningar Joakim Ågren!

    SvaraRadera
  2. Låter som du har många bra idéer där! Nej tyvärr så blir jag arbetslös, men jag kanske kan få jobb när du tar över! ;) Restaurangen finns kvar, nästan helt intakt! Vi har ju vårt lunchrum och omklädningsrum där uppe också. Jag har jobbat två omgångar på coop, 2004 - 2005 och denna gång sedan 2010. Jag är oftast i kundtjänst också var jag i cafet också!

    SvaraRadera
  3. Bara att säga tack till våra trogna kunder. Kommer att sakna er kram stina

    SvaraRadera

uppercut

hotel